Over ons

Haarverzorgingsblog van Bianca Hallo, ik ben Bianca. In het dagelijkse leven ben ik secretaresse. Ik moet er dus altijd representatief en verzorgd uitzien. Goede haarverzorging is dus erg belangrijk voor mij. Ik ga daarom regelmatig naar de kapper om mijn haren te laten knippen en ook de uitgroei bij te laten werken. Soms probeer ik ook nieuwe dingen uit, zoals een andere kleur, ander model, etc. Op deze manier zit mijn haar altijd netjes. In deze blog wil ik jullie vertellen over mogelijke kapsels en kleuren, wellicht dat ik jullie dan ook op nieuwe ideeën kan brengen. Tevens wil ik in deze blog ook vertellen ook over mijn ervaringen met diverse kapsalons en verschillende producten voor het haar. Veel plezier met lezen!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Hairstylist
5 juni 2018
Haarwerken aan laten meten
16 januari 2018
Pruiken aanmeten
4 januari 2018

Pruiken aanmeten

Mensen die een pruik dragen kunnen dat doen om allerlei verschillende redenen. Zo kan je haar uitvallen bij zieke en gebruik van zware medicijnen, maar je kan ook gewoon heel dun haar hebben. In dit soort gevallen is het vaak noodzakelijk om een pruik te dragen. Maar er zijn ook mensen die een pruik dragen omdat zij dat esthetisch mooier vinden. We kennen de Hollywood vrouwen wel, die regelmatig met een totaal ander kapsel de straat opgaan, vaak dus een pruik. En dan zijn er nog de zogenaamde feestpruiken. Pruiken die je in elke feestshop kan kopen, voor carnaval of Sinterklaas. 

Geschiedenis van de pruik

Het zijn toch de mannen die de pruik geïntroduceerd hebben. Het was de Franse koning Lodewijk XIII die hier in de 17e eeuw mee begon. De pruik werd daarna vooral onder de elite enorm populair, zowel onder de mannen als de vrouwen. Kenmerkend waren de hoge pruiken en lang pruiken met kleine krulletjes. Het tijdperk waarin de pruik mode was, wordt ook wel de pruikentijd genoemd en ging door tot in de 19e eeuw.

Soorten pruiken

Synthetische pruik

De synthetische pruik is van synthetisch materiaal gemaakt en behoort tot de goedkopere pruiken. Hoewel synthetisch haar heel erg op echt haar lijkt, kan je soms door de gloed die het haar heeft wel herkennen of iemand een synthetische pruik heeft. Deze pruiken zijn heel licht en het haar valt altijd goed, zodat je er nauwelijks onderhoud aan hoeft te plegen. Een nadeel kan zijn, dat het in sommige gevallen te zien is dat je een pruik draagt en de kleur van het haar kan je niet veranderen. Deze pruiken worden vaak aangeraden als iemand een tijdelijke pruik nodig heeft, zoals chemo-patiënten. 

Echt haar

Bij iemand die een pruik van echt haar draagt, kan je dat nauwelijks zien. Het is mogelijk dat je je oude kapsel in een pruik laat terugkomen, zodat niemand iets door heeft. Omdat het echt haar betreft, kan je het haar stylen in elke gewenste stijl. Ook is het mogelijk om het haar van je pruik een andere kleur te geven. Pruiken van echt haar kunnen behoorlijk prijzig zijn, maar zijn wel heel duurzaam en gaan veel langer mee dan synthetische pruiken. Ook kan je kiezen voor een bepaalde haardikte en is er een keuze uit Europees haar of Aziatisch haar. 

Pruik aanmeten

Er zijn haarshops die gespecialiseerd zijn in het maken van pruiken. Er wordt dan eerst een mal gemaakt van je hoofd, waarna het gewenste haar en stijl gekozen wordt. Het is aan te raden, als je een pruik wilt, altijd naar een professional te gaan. In sommige gevallen wordt een pruik ook nog vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie spreek met Dohmen Hair.

Tags: